tirsdag 10. januar 2012

Lue i ull



Lue som skulle være til Gustav, men ble til Ulrik. Mønsteret skulle være til ca 2 år (52) men ikke vet jeg men den ble litt stor. Foret er i polarfleece og ytterstoffet er i ull, så den skal være god og varm. 

Mønsteret: Fra boka "made by me" -sybloggernes beste oppskrifter
Stoff: Fra stoff og stil
Elefant: Hadde lyst å ha en elefant, og fant en elefant i en uro som jeg brukte som mal.

søndag 8. januar 2012

Mariusgenser med rundfelling



Denne mariusgenseren er strikket med sandnes alpakka. Liker det garnet godt, det er mykt og nupper ikke. Men så til mønsteret. Nå har jeg strikket to gensere med rundfelling og må si at det er jo umulig med de mønstrene. Denne genseren er strikket i størrelse M, men lengden er XL. Tørr ikke tenke på hvis jeg hadde fulgt mønsteret til punkt å prikke. En annen ting jeg også gjorde, var å felle mer slik at jeg fikk rund hals. Halsen på mønsteret er så vid, men jeg felte to ganger til og hadde til slutt 80 masker igjen før jeg strikket seks pinner perlestrikk.

Garn: Sandnes alpakke. Svart (7 nøster) , hvit (1 nøste) og lilla (1 nøste)
Mønster: Fra heftet sandnes tema 15 voksne. Nr. 11: Marius-genser med rund sal.
Størrelse: M/XL

tirsdag 3. januar 2012

Min første kjole!



Mitt i alt julestress fikk jeg en ide om at jeg ville prøve å sy en kjole til mitt tantebarn. Med godt mot gikk jeg i gang og jeg må si at det var artig! Litt sånn skjønnhetsfeil her og der, men i den store sammenheng vises det ikke. Mønsteret er fra stoff og stil. Kjolen er sydd i baby cord fløyel. Lilla kanteband og ei lilla ugle. Det var enkelt å få på ugla siden det var et strykemerke. Alt som er brukt til kjolen er kjøpt på stoff og stil.

Neste prosjekt er at jeg skal sy en bukse til Gustav med glidelås. Så får vi se når det blir.. :)