søndag 8. januar 2012

Mariusgenser med rundfellingDenne mariusgenseren er strikket med sandnes alpakka. Liker det garnet godt, det er mykt og nupper ikke. Men så til mønsteret. Nå har jeg strikket to gensere med rundfelling og må si at det er jo umulig med de mønstrene. Denne genseren er strikket i størrelse M, men lengden er XL. Tørr ikke tenke på hvis jeg hadde fulgt mønsteret til punkt å prikke. En annen ting jeg også gjorde, var å felle mer slik at jeg fikk rund hals. Halsen på mønsteret er så vid, men jeg felte to ganger til og hadde til slutt 80 masker igjen før jeg strikket seks pinner perlestrikk.

Garn: Sandnes alpakke. Svart (7 nøster) , hvit (1 nøste) og lilla (1 nøste)
Mønster: Fra heftet sandnes tema 15 voksne. Nr. 11: Marius-genser med rund sal.
Størrelse: M/XL

8 kommentarer:

 1. E det mulig? æ har sett mæ ut en marius-genser i Sandnes alpakka med rundfelling som æ tenkte æ sku strikke til mæ sjøl. Den står vel og merke i boka "klassikere", så tenkte æ sku handle bok og garn om ei uka når æ skal på "bytur"..kor arti at du hadde strikka akkurat en sånn genser nu da :)kor spennanes at du hadde strikka med lilla i stedet for rød..brukte du lang tid?

  SvarSlett
 2. Kjempeflott!! :) syns åsså det e skikkelig flott me lilla på den :) men så har æ jo lilladilla ;)

  SvarSlett
 3. Godt å vete, for eg tenkte å snart sette i gong med ein slik til meg sjølv :) Men eg suns alltid at det er slik med dei mønstera eg, eg strikkar dei alltid lengre både bolen og armane :P

  SvarSlett
 4. kor du valgte å legge på lengda ekstra på bolen? æ e akkurat bynnt og vurderte om æ sku strikke den lengre heøt nederst kanskje...?? ps. æ kjæm til Tromsø imårra-- håpe vi kanskje træffes :) hvis du ikkje jobbe så kan vi for eksempel treffes torsdag på dagen mens alle andre e på jobb.. eller så sa Cecilie at ho hadde invitert dæ og linn hege dit :)

  SvarSlett
 5. Æ felte ingenting på bolen, æ strikka bare rett opp, ville ikke ha innsving. Så da strikka æ den i xl på lengda.. Blir du å felle? Æ e jo begynt å jobbe, så kan dessverre ikke møtes på dagtid. Men æ kommer til cec på fredag. Passe det? Har du erling med? Klem :)

  SvarSlett
 6. æ trur æ også droppe innsving, men vurdere å rekke opp å heller strikke litt vrangbord nederst..trur min sånn perlestrikk ble litt laus, så at han kanskje blir litt rar nederst. Æ har han Erling med, ja :) va jo derfor æ va ute etter andre medsøstre som også driv dank på dagtid.. Vi sees fredag :)

  SvarSlett
 7. For en flott genser! Jeg har helt likens;) Det er min mor som strikket den, men hun gjorde de samme justeringene som deg. Er ikke alle mønstrene som er like gode i passformen nei!

  SvarSlett
 8. Så bra jeg ramla innom bloggen din. Har kjøpt inn garn til min eldste datter som er lang og slank (nesten 1.80 høy) - så her blir det ekstra lengde, ribbestrikk istedefor perlestrikk, 80 masker i halsen og ingen innsving ;)

  Legger det ferdige resultatet ut i min blogg når den er ferdig - kom gjerne innom å ta en titt :)

  SvarSlett