torsdag 4. april 2013

Grønn mariusdrøm

Mariusgenseren med rundt bærestykke liker jeg godt å strikke. Her er min andre mariusgenser og jeg må si at jeg bare elsket disse fargene ilag. :) Jeg har strikket den til en god kollega av meg. Jeg begynte rett før påske og ble ferdig med den nå nylig. Med den vinteren her nord kan hun heldigvis bruke den en god stund fremover ser det ut for.

Strikkefakta:

Mønster: Mariusgenser med rund sal, hentet fra boken marius strikkeboka, men den er i sandnes sine hefter også.
Garn: Sandnes alpakka 10 nøster av den mørk grønne (9581) , 1. nøste natur (1012) og 1. nøste oliven (9334)
Størrelse: S/XXL Jeg strikket lengden i XXL og den ble helt passelig da. Bolen strikket jeg opp til 42 cm, armlengde 49 cm.
Pinner: 3 mm og 3,5 mm

Denne gangen prøvde jeg meg på elastisk felling i halsen, som står om i boka klassisk barnestrikk. Jeg har ikke prøvd dette før, men man skulle ha kast på nålen for hver maske som skulle trekkes over i fellinga. LURT. :)

Ser på mange andre blogger jeg følger at de er så flink å strikke noe til sin mann. Vester, jakker og gensre. Min er ikke så heldig, men jeg har strikket et etui til hannes iphone som han har ønsket seg. Bedre enn ingenting :) Å det beste av alt, den er av restegarn! Det er jo det som er mitt mål dette året å få brukt mest mulig av det.


MEN selvfølgelig går det jo ikke, for man blir jo så inspirert rundt omkring. Hadde en "sprekk" her om dagen og her er resultatet av det.. Fortsettelse følger på hva det skal bli :)

Helt til sist har jeg fått en herlig bursdagsgave fra en god kollega og venninne.
Mitt i blinken til meg! Garnet var bare helt fantasisk. Hun tenkte på et sjal da hun hadde kjøpt disse nøstene, noe jeg også fikk lyst til å strikke. Er det noen som har et godt forslag til mønster eller noe som passer til disse nøstene?

Ha en fin kveld :)11 kommentarer:

 1. Ååå, genseren ble kjempefin Ann-Katrin, så flink du er! :-) Heldig kollega du har. ;-) Håper eg får strikket en sånn til meg sjøl til høsten.

  God helg!

  SvarSlett
  Svar
  1. Tusen takk Tina! Likte fargene veldig godt på genseren! :) God helg til dere også! Klem. Har du forresten noen foreslag til mønster på sjal som du vil anbefale?

   Slett
 2. Se der ja! Så fin den ble:-) Må si du var rask å strikke den!

  Heldige O som fikk seg Iphone-etui:-) Så fint garn du har fått! Ser jo perfekt ut for et tynt sjal ja.

  God helg!

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja iphone etui på en kveld i en fei. Kan nok ikke måle seg med en hel genser men men.. :) Er ikke så flink på de sjal mønstrene? Har du noen å anbefale?
   Klems og god helg! :)

   Slett
 3. åh det va fine farga på gensern :-) ho mamma skal strikke til mæ, trur æ må ha de her fargan du har brukt :-) kjempe fin!!!

  -KLÆM-

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja fargan var kjempe fin ilag. Kine som valgte de ut, det er det som er så inspirerende å strikke for andre for at de velger andre ting enn deg selv. Savner deg forresten. Håpe det går bra med deg! Klem

   Slett
 4. Den blei nydelig :) Er superfornøyd med fargene og ikke minst den flotte genseren. Får ikke takka deg nok Ann Katrin, setter stor pris på at du orket å strikke til meg.
  TAKK!!!

  Klem fra Kine.

  SvarSlett
  Svar
  1. Artig å strikke den for deg! Å bra du likte den så godt :) Jeg likte fargene kjempe godt jeg også. Kanskje jeg kan snike meg til et pannebånd i de fargene til meg selv :) God helg! :) Klem

   Slett
 5. Herlig genser! Og heldige mannen som får så flott etui.

  Vet "alt" om garn, restegarn, og garnshoppe-"sprikk" ;) :) Og er så fornøyd når jeg "finner" flere som meg :D

  Heldige deg som har fått så flott gave!!! Gleder meg til å se hva du tryller fram.

  Ha en strålende lørdag

  Klem, Lene Sofie

  SvarSlett
  Svar
  1. Hei Lene Sofie! Tusen takk for en koselig kommentar. Det er alltid så koselig å høre fra deg. :) Ja vi får se hva gaven bringer. Er ikke så sikker ennå hva det skal bli. :)

   Klem

   Slett
 6. Hei! Så kjekt at du ville bli med på giborten min :) og det beste av alt er jo at jeg får bli kjent med nye bloggere - koselig her inne hos deg, og Mariusen din var nydelig! :)

  SvarSlett